آماده سازی شیر خشک نوزاد به روش بهداشتی

آماده سازی شیر خشک نوزاد به روش بهداشتی
حمدالله نادری بروجنی

آماده کردن شیر خشک نوزاد پگاه به روش بهداشتی برای جلوگیری از بیمار شدن کودکتان بسیار مهم است .
1- قبل از آماده سازی دستهای خود را با آب و صابون شستشو نمایید .
2- تمام وسایل مود نیاز (مانند بطری و پستانک ) را در آب و صابون داغ غوطه ور نموده و سپس شستشو دهید اگر قبلا از بطری استفاده نموده اید از برس شستشوی بطری استفاده کنید و سطوح داخل و خارج بطری را شستشو دهید تا باقیمانده غذای قبلی پاک شود .
3- بعد از شستشوی وسایل آنها را در آب آشامیدنی تمیز قرار دهید وسپس آن را آبکشی کنید .
4- وسایل را در ظرف آب جوش طوری قرار دهید که کاملاً در آب جوش غوطه ور شوند و حباب هوا داخل آنها نباشد سپس روی ظرف آب جوش را بپوشانید و بگذاید بجوشد . مواظب باشید که آب ظرف تمام نشود و تا زمان استفاده از وسایل شیر دهی درب ظرف آب جوش را بر ندارید .
5- توصیه می شود قبل از استفاده از وسایل شیر دهی مجدداً دستان خود را آب و صابون بپوشید .
6- توصیه می شود تا قبل از نیاز به استفاده از وسایل شیر دهی درب ظرف آب جوش را بر ندارید و بگذارید وسایل داخل ان در آب باقی بماند .
7- برای تهیه شیر خشک توصیه می شود که هر بار شیر تازه درست کنید و از استفاده از شرهائی که دفعات قبل آماده کرده اید خودداری نمایید همچنین توصیه می شود که شیر را در بطری مورد استفاده برای تغذیه تهیه کنید و نه در یک ظرف دیگر زیرا انتقال از ظرف به بطری ممکن است باعث آلودگی آن شود .
8- سطح محلی که می خواهید شیر را تهیه نمایید کاملاً تمیز و ضد عفونی کنید .
9- مقدار آب کافی برای تهیه شیر بجوشانید (نکته : آبهای بطری شده و آبهای معدنی استریل نیستند و در صورت استفاده باید جوشانده شوند ) . هرگز از ماکرو ویو برای تهیه شیر خشک استفاده نکنید چون عدم یکنواختی در گرم شدن ممکن است باعث ایجاد نقاط داغ شده و دهان کودک را بسوزاند .
10- نکات ایمنی را جهت جلوگیری از سوختگی رعایت کنید . مقدار کافی آّب جوش که کمی سرد شده ولی هنوز دمای آن بالای 70 درجه است را در بطری بریزید .
11- مقدار توصیه شده شیر خشک را درون آب بریزید . توجه داشته باشید که مقدار نادرست شیر یا آب ممکن است کودک شما را بیمار کند .
12- بر طبق توصیه سازنده بطری قطعات استریل شده آن را به هم ببندید و به طور چرخشی و محکم آن را بهم بزنید تا محتویات به خوبی حل شوند و مواظب سوخته شدن باشید و در هر صورت مواظب آب جوش باشید تا موجب سوختگی شما نشود .
13- بعد از حل شدن شیر خشک در آب داغ ، آن را سرد کنید این کار را می توانید با قرار دادن بطری زیر شیر آب یا قرار دادن در ظرف آب سرد انجام دهید و مراقب باشید که در این صورت آب ظرف نباید به درب بطری یا پستانک آن برسد . این مرحله مهم است و در صورت فراموش شدن آن دهان کودکتان را خواهید سوزاند .
14- اطراف بطری یا فنجان را با یک پارچه تمیز خشک نموده و روی بطری یا فنجان را با برچسبی که نوع شیر خشک ، زمان و تاریخ تهیه و تهیه کننده را نشان می دهد علامتگذاری کنید .
15- از آنجائی که دمای شیر دهی بسیار مهم است دمای مناسب شیر را با داخل مچ دست خود کنترل کنید و در صورت نیاز مرحله 13 را تکرار کنید .
16- در صورت خورده نشدن شیر آماده شده در طی 2 ساعت آن را دور بریزید یا درون یخچال نگهداری کنید در صورت استفاده از یخچال می توانید شیر تهیه شده با درب بسته شده بطری یا فنجان تا 24 ساعت در یخچال با دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد نگهداری نمائید .
17- در صورت نگهداری در یخچال برای استفاده مجدد آن را گرم کنید و زمان گرم کردن باید کمتر از 15 دقیقه باشد ( از ماکروویو استفاده نکنید ) و هنگام گرم کردن و بعد از آن بطری را تکان دهید تا گرما به طور یکسان پخش شود . سپس قبل از استفاده دما را با استفاده از داخل مچ دست کنترل کنید .
18- شیری که قبلا ً گرم شده را در صورت خورد نشدن مجدداً نگهداری نکنید .
منبع :

WHO library cataloguing in publication data safe preparation storage and handing of powdered infant formula HSDN 9789241595414
WHO 2007

justify no-repeat;center top;;

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 8 =